Vakantie naar Schouwen-Duiveland

Vakantie naar Zeeland

 

Schouwen-Duiveland in Zeeland

 

Schouwen-Duiveland “De Kroon op Zeeland”, het meest noordelijkstee vakantie eiland van Zeeland. Omringt door water en verbonden met bruggen en dammen met de andere eilanden van Zeeland. Schouwen-Duiveland heeft twee verbindingen naar het noorden het eiland Goeree-Overflakkee namelijk de Brouwersdam en de Grevelingendam, naar het zuiden toe naar het vakantie eiland Noord-Beveland de Oosterscheldekering en natuurlijk de Zeelandbrug.

Door de enorme kustlijn wat Schouwen-Duiveland u bied en het natuur met de vele karakteristieke dorpjes maakt Schouwen-Duiveland een vakantie eiland bij uitstek.

Schouwend-Duiveland heeft de volgende kernen op het eiland:

 

Zierikzee,                                          Burgh-Haamstede,

Bruinisse,                                          Nieuwerkerk,

Oosterland,                                      Renesse,

Brouwershaven,                             Scharendijke,

Kerkwerve,                                       Dreischor,

Noordgouwe,                                  Zonnemaire,

Ouwerkerk,                                      Sirjansland,

Ellemeet,                                           Noordwelle,

Serooskerke.

 

Dreischor in Zeeland

 

Dreischor is een ring dorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Dreischor heeft een beschermd dorpsgezicht en daarmee een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland.

Een prachtig dorp om te bezoeken en bezichtigen tijdens uw vakantie aan Zeeland. Het herbergt één van de grootste wijngaarde van Nederland, “De wijngaard De Drei Schorre”, dat is zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie naar Zeeland.

Uiteraard zijn er nog meer bezienswaardigheden in Dreischor wat u zeker moet bezoeken tijdens uw vakantie naar Zeeland:

 

De Travalje aan de Ring.

Het Raadhuis aan de Ring.

Molen Aeolus.

Pasveersloot.

Rana Natuurpark.

St Adriaanskerk.

Transformatortoren.

 

Zo is Dreischor één van de vele populaire vakantiebestemmingen van Zeeland.

 

 

Renesse Vakantieparadijs in Zeeland

 

Renesse is de vakantie bestemming bij uitstek in Zeeland op het eiland Schouwen-Duiveland. Renesse heeft voor ieder wat wils te bieden tijdens uw vakantie. Om te beginnen heeft Renesse een schitterde zeventien kilometer brede zandstranden, heerlijk om te vertoeven of te wandelen tijdens uw vakantie naar Renesse, het strand is opgedeeld voor diverse groepen. Zo is er een familiestrand, een watersportstrand, een luxes strand en een natuurstrand.

Het centrum van Renesse heeft gezellige winkels en heerlijke eetgelegenheden wat voor vele Renesse een complete vakantie biedt. Voor onze feestgangers onder ons kunt u zich helemaal uitleven tot in de vroege uurtjes in de gezellige bars, cafés en disco’s. Natuurlijk kan een avondje uit ook in het bowlingcentrum of casino.

Zo onderscheid Renesse zich als een heerlijke vakantiebestemming waar iedere vakantieganger wel wat te doen is.

Renesse ligt wat noordelijker op het eiland Schouwen-Duiveland en is omgeven door natuurlijk schoonheid waar heerlijk gewandeld kant worden of gefietst. Tijdens de zomer (vakantie) bloeit Renesse op tot een gezellige kustplaats waar vertier is voor jong en oud. Wekelijks vindt u de markt en kermis.

Net buiten Renesse vindt u het “transferium” die u brengt naar het strand van Renesse. Vakantie naar Zeeland mag eigenlijk niet zonder dat u naar Renesse bent geweest.

 

Zierikzee in Zeeland

 

Zierikzee historische stad aan de Oosterschelde in de provincie Zeeland met 568 monumenten, een uniek middeleeuws stratenpatroon en het oudst nog spelende “carillon” van Nederland.

De hoofdstad van gemeente Schouwen-Duiveland en een favoriete vakantiebestemming voor vele toeristen die hun vakantie vieren in Zeeland.

De oude stadspoorten en het gezellige sfeervolle centrum maakt Zierikzee een dagtrip zeker waard tijden uw vakantie. Niet alleen het centrum is erg gezellig maar ook langs de kade om de havens te bezoeken maakt dit het zeker waard.

Met 568 monumenten in de stad Zierikzee valt er veel te zien en te beleven zo is een beklimming aan  de imposante “Sint Lievensmonstertoren” een uitdaging tijden uw bezoek naar Zierikzee. Uiteraard zijn er nog belangrijke bijzonder monumenten te bezichtigen in Zierikzee tijdens uw vakantie naar Zeeland.

 

Nobelpoort,

Noordhavenpoort,

Zuidhavenpoort,

Maritiem Museum Zierikzee,

Molen De Hoop,

Molen Den Haas,

Nieuwe Kerk,

Het Stadhuis van Zierikzee,

Het huis “De Haene”,

Het Gravensteen,

Maar ook rond de oude haven van Zierikzee staan diverse grote particuliere woningen die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens uw vakantie naar Zeeland.

Door de directe ligging aan de Zeelandbrug is Zierikzee goed bereikbaar uit diverse vakantiebestemmingen vandaan om er een leuke dagtrip van te maken tijdens uw vakantie naar Zeeland. Eindig uw dagtrip in de vele gezellige restaurants die Zierikzee uw biedt en geniet van de lokale delicatesse en maak uw vakantie naar Zierikzee bijzonder.

 

Burgh-Haamstede in Zeeland

 

Burgh-Haamstede is een heerlijke plaats om uw vakantie te vieren. Het ligt centraal om vele leuke uitstapjes te maken. Via de Oosterscheldekering komt u vlug op Noord-Beveland en zijn plaatsen zoals Middelburg, Vlissingen of Kamperland binnen handbereik. Als u richting het oosten van het eiland Schouwen-Duiveland rijdt bent u zo in Zierikzee.

Burgh-Haamstede is een tweeling dorp met twee ring kernen, Burgh en Haamstede. Het ligt prachtig gelegen tussen beboste gebieden en grote duinen. Tijdens uw vakantie naar Burgh-Haamstede zult u versteld staan van de prachtige omgeving die deze twee dorpen u bieden.

Tijdens de zomervakantie is er veel te zien en te beleven en worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Natuurlijk is een bezoek aan “De Vuurtoren van Haamstede” bij Westerschouwen eentje om niet te vergeten. Misschien wel de bekendste vuurtoren van Nederland, deze heeft namelijk op het briefje van 250,- gulden gestaan.

Uiteraard is het niet te missen om tijdens uw vakantie een bezoek te brengen aan het Kasteel van Haamstede, dit indrukwekkende kasteel is gebouwd van overblijfselen uit de romeinse tijd. De vele accommodatie die Burgh-Haamstede biedt zijn uniek en liggen vooral in natuurlijke omgevingen en zeker een must voor natuur liefhebbers.

Ook Burgh-Haamstede heeft een “transferium” met een grote parkeerplaats vanwaar u over het hele eiland gebracht kan worden. Burgh-Haamstede is een geliefde plaats bij vele toeristen die natuur, zee, zon en een centrale ligging zoeken tijdens een vakantie naar Zeeland.

 

Schouwen-Duiveland heeft voor iedere toerist wat te bieden en maakt het daarom één van de belangrijkste vakantiebestemmingen die Zeeland te bieden heeft. Of u naar Zeeland komt voor rust, natuur of u heeft zin om eens lekker los te gaan. Alles is mogelijk op Schouwen-Duiveland!

Doordat Schouwen-Duiveland omringd is door water is er voor elke watersportliefhebber wat te beleven het hele jaar door. Voor fietsliefhebbers is Schouwen-Duiveland een ideale fietsvakantie eiland, fiets langs de mooie plaatsen die het eiland biedt en geniet van de vele terrasje. Schouwen-Duiveland mag met oprecht zeggen dat het “De Kroon op Zeeland” is, en dat zal u merken tijdens uw vakantie aan Zeeland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *