Vakantie Zeeland!

Vakantie Zeeland

Hart van Europa

Zeeland mag met oprecht zeggen dat het één van de mooiste provincies is van Nederland, door de unieke geografische ligging aan de West Europese kust, maakt Zeeland een uniek stukje land om een overweldigende vakantie te beleven.

Met een kustlijn van ruim 600 KM, uitgestrekte stranden en talrijke kustplaatsen is het een must om Zeeland als één van u favoriete vakantiebestemmingen op uw vakantiewenslijst te zetten. Omdat Zeeland erg centraal ligt in West Europa is Zeeland voor veel Europeanen een ideaal vakantiebestemming waar men even uit het dagelijks leven kan ontsnappen en de drukte van steden kan vermijden.

Op iets meer dan twee uur rijden liggen grote internationale luchthavens als Schiphol (Amsterdam) en Zaventem (Brussel), dan is het nog maar een klein stukje rijden om het prachtige Zeeland binnen te komen en een onvergetelijke vakantie te beleven. Door de centrale ligging van Zeeland mag u ook wel zeggen dat Zeeland het “Hart van West Europa” is. Plaatsen als Rotterdam, Breda, Antwerpen en Gent liggen binnen een uur rijden van de Zeeuwse kust af.

Als we iets verder rijden komen we steden als Brussel, Amsterdam, Aken, Utrecht en Maastricht tegen deze plaatsen liggen binnen drie uur rijden van Zeeland vandaan, ideaal om even een weekend er tussen uit te knijpen en de zilte zee te gemoed te rijden. Maar ook steden als Parijs, Londen en Keulen liggen maar op een steenworp afstand van Zeeland vandaan, vanuit deze plaatsen bent u zowel met de auto als openbaar vervoer binnen 4 á 5 uurtjes in Zeeland voor een onvergetelijke vakantie. Het mag dus met recht gezegd worden dat Zeeland het “Hart van West Europa” is.

 

Zeeuwse Kust

Met een 600 KM kustlijn heeft Zeeland veel te bieden voor elk vakantie type. Lekker op een boot langs de vele jachthavens van eiland naar eiland varen, over de lange uitgestrekte stranden wandelen met het gezin en hond in Zeeland.

Doordat er vele manege aan de kustplaatsen zijn, is het zeker een aanrader om eens met het paard over de Zeeuwse stranden te galopperen. Voor de echte avonturiers is er veel te beleven aan de kustlijn van Zeeland om een actieve vakantie te beleven zoals:

Zeilen,                                              Surfen,

Duiken,                                            Zwemmen,

Zeevissen                                       en Kitesurfen.

Uiteraard is het meer als heerlijk vertoeven om een lekker dagje met het gezin naar het strand te gaan en te genieten van de zee en zon om daarna op één van de vele heerlijke terrassen van de strandpaviljoenen iets koels te gaan nuttigen. Vakantie in Zeeland is niet compleet zonder eens met de blote voeten in zand te staan van de Zeeuwse stranden.

 

Natuur in Zeeland

Ook liefhebbers van natuur komen aan hun trekken in Zeeland. Door de unieke ligging en waterrijk gebied heeft Zeeland een zeer mooie natuurlijke omgevingen. Deze is het mooist te beleven met de fiets, daarom is Zeeland de ideale fietsvakantie provincie bij uitstek. Door het unieke knooppunt route systeem die Zeeland heeft kan u met het gezin een heerlijke vakantie te gemoed gaan. Rij over de vele dijken en langs de vele landbouw velden, bezoek de pittoreske dorpjes die in en rond de natuurgebieden liggen. Heerlijke genieten van de rust en natuur is een vakantie naar Zeeland een belevenis.

Water in Zeeland!

Wat niet mag ontbreken bij een vakantie naar Zeeland zijn de “Delta werken” die de provincie rijk is. Het eeuwige gevecht tegen water heeft Zeeland gemaakt zoals het nu is, en nog steeds blijft dit dagelijks de gemoederen bezig houden. Na vele overstromingen die de afgelopen eeuwen Zeeland hebben geteisterd is er de laatste eeuw de “Delta werken” tot stand gekomen.

De Oosterscheldekering is hier één van en nationaal en internationaal bekkend en zeker een bezoek waard. Met zijn bijna acht kilometer lengte verbindt de Oosterscheldekering de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord Beveland, tevens biedt dit een goede gelegenheid om uw vakantie aan Zeeland compleet te maken en een bezoek te brengen aan Deltapark Neeltje Jans, het is er leuk en leerzaam voor jong en oud! Geniet bij Deltapark Neeltje Jans van daverende attracties, spetterende speeltoestellen, doldwaze animaties en wonderschone expo’s.

 

Toeristenseizoen in Zeeland

Voor vele inwoners van Zeeland begint het toeristen seizoen eind April. De winter perikelen worden van de schouders geworpen, de eerste lente zonnestralen komen tevoorschijn en temratuur neemt toe tot een aangename hoogte.

Voor vele beginnen ook de eerste grote evenementen, om te beginnen met Koningsdag (27 April, voorheen Koninginnedag) en kort daarop bevrijdingsfestival (5 mei). Overal in Zeeland schieten de evenementen, markten, nachtmarkten, braderieën en feesten de grond uit. Bijna elk dorp en stad is er wel dagelijks iets te beleven om elke vakantieganger/bezoeker van Zeeland te vermaken. Kijk uw ogen uit naar de vele optredens die er in Zeeland plaatsvinden.

Wat zeker de moeite waard is om heen te gaan zijn de Visserijdagen en Mosselfeestdagen die in Breskens, Philippine, Middelburg en Yerseke worden gehouden.

Geniet van gastronomie die Zeeland rijk is en laat u verassen door de lokale keuken die door heel Zeeland te vinden is, geniet tijdens uw vakantie van deze lokale verwenningen en laat u verassen door de vele restaurants.

 

Overnachten in Zeeland

Gaat u zomaar voor een weekendje bijkomen naar Zeeland of verblijft u een paar weken tijdens de vakantie in Zeeland, dan is er keus genoeg voor iedereen om te overnachten. Zowel voor zijn tweeën als gezinnen of groepen.

Laat u lekker verwennen in één van de luxe hotels die Zeeland rijk is tijdens uw vakantie of wordt het gewoon “back to basic” en gaat u met uw gezin kamperen op één van de vele campingplaatsen die Zeeland biedt tijdens de vakantie.

Wat het ook zal zijn iedereen die een vakantie boekt naar Zeeland of zomaar een weekendje weg wild is er wat te vinden in elke prijsklasse en kwalificatie klasse. Zeeland telt vele campings waar vertier voor jong en oud is, vergeet ook niet dat Zeeland veel minicampings heeft die beheerd worden door het hele gezin van de eigenaar, waar er gemoedelijk en huiselijke sfeer vakantie gevierd kan worden. In Zeeland kan u ook terecht op de vele vakantieparken waar 24 uur per dag en 7 dagen in de week entertainment, attracties, goede zorg en vooral een heerlijk vakantieverblijf is.

Vakantie naar Zeeland zal mede door de goede service en zorg van de accommodaties die Zeeland biedt een vakantie worden om niet meer te vergeten.

 

Eilanden van Zeeland

In Zeeland wordt de provincie ingedeeld in vijf en eigenlijk zes eilanden. Zeeuws Vlaanderen mag dan wel geen eiland zijn en grenst dan direct aan de noordkant van België, toch wordt Zeeuws Vlaanderen gezien als het zesde eiland die Zeeland telt. Daarnaast is er Zuid Beveland en Walcheren, deze worden door de Westerscheldetunnel met elkaar verbonden.

Vanuit Zuid Beveland kan u naar het westen naar Walcheren of richting het noorden rijden naar Noord Beveland, van hieruit komt u via de Zeelandbrug terecht op Schouwen-Duiveland.

Vanuit Walcheren kan u ook naar het noorden rijden via Noord Beveland over de Oosterscheldekering naar Schouwen-Duiveland toe. Eenmaal op Schouwen-Duiveland is het nog een klein stukje om op Tholen te komen het laatste eiland die Zeeland heeft.

Via de “Deltawerken” die Zeeland heeft staan alle eilanden met elkaar in verbinding en geeft dit een ideale gelegenheid om deze route eens te rijden en Zeeland verkennen en beleven tijdens uw vakantie naar Zeeland.

Voor de sportieve vakantiegangers onder ons is dit ook erg leuk om een fietsvakantie te organiseren en van eiland naar eiland te fietsen en zo elk eiland tijdens uw vakantie naar Zeeland te verkennen. Door de combinatie van

Zon,                                        Zee,

Strand,                                 Eilanden,

Natuur,                                Cultuur

en Deltawerken

is Zeeland een unieke provincie waar u graag op vakantie gaat en gouw weer terug zal willen komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *