Vakantie naar Zuid-Beveland!

Vakantie Zeeland!

Vakantie naar Zuid-Beveland in Zeeland!

Zuid-Beveland is de toegangspoort van Zeeland! Voor een groot gedeelte van de toerisme die naar Zeeland komen, komt aanzetten via de snelweg A58. Zo begint voor de meeste toeristen hun vakantie naar Zeeland in Zuid-Beveland!

Het eiland ligt zeer centraal aan de oostelijke kant van Zeeland en heeft directe verbindingen met de andere vakantie eilanden:

 

Zeeuws Vlaanderen,

Walcheren,

Noord-Beveland.

 

Aan de oostelijke kant van Zuid-Beveland wordt het eiland verbonden met Brabant. Zuid-Beveland ligt tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en wordt doorbroken door het kanaal van Zuid-Beveland dat loopt van Hansweert tot aan Wemeldinge.

Zuid-Beveland kent vele watersportmogelijkheden tijdens uw vakantie naar Zeeland, door de ligging aan vele wateren. De Oosterschelde en Westerschelde zijn erg geschikt voor zeilers. Daarnaast is het Veerse Meer zeer geschikt voor kleinere watersporten zoals:

 

Windsurfen,

Waterskiën,

Zwemmen.

 

Zuid-Beveland is opgedeeld in vier prachtige gemeentes:

 

Borsele,

Goes,

Kapelle

Reimerswaal.

 

Vakantie gemeente Reimerswaal in Zeeland.

Reimerswaal is de eerste gemeente die u binnen komt rijden als u op vakantie gaat naar Zeeland, vanuit Brabant vandaan over de snelweg A58. Gemeente Reimerswaal is genoemd naar “Reimerswaal stad” wat  op het Verdronken Land van Zuid-Beveland, ook wel Verdronken land van Reimerswaal genoemd, lag. De stad Reimerswaal is geheel teruggewonnen door de zee.

Gemeente Reimerswaal is vooral bekend door de plaatsen Yerseke en Kruiningen, daarnaast is het een prachtige omgeving om met de fiets te verkennen, beleven en proeven tijdens uw vakantie naar Zeeland.

Gemeente Reimerswaal bestaat uit de volgende kernen:

 

Yerseke,

Krabbendijke,

Kruiningen,

Rilland,

Hansweert,

Waarde,

Oostdijk.

 

Vakantie naar Kruiningen!

Kruiningen is de hoofdplaats van de gemeente Reimerswaal en heeft de meeste bekendheid onder de toerisme die naar Zeeland komen toen er nog een veerdienst was van Kruiningen naar Perkpolder. Deze is komen te vervallen sinds de opening van de Westerscheldetunnel in 2003.

Toch blijft Kruiningen in trek bij vele toeristen die naar Zeeland komen. Het is er heerlijk rustig gelegen in een prachtige omgeving direct aan de Zeeuws Kust.  Voor vele toeristen die naar Zeeland komen is Kruiningen een fantastische uitval basis om tijdens de vakantie diverse trips te maken naar diverse steden in Zeeland maar ook buiten Zeeland.

Binnen een half uur bent u b.v. al in Antwerpen. Door de ligging van Kruiningen in de gemeente Reimerswaal is het een ideale vertrek en startpunt om de gemeente Reimerswaal tijdens uw fietsvakantie te verkennen.

Natuurlijk is Kruiningen niet alleen bekend vanwege de veerdienst Kruiningen – Perkpolder, één van Nederlandse beste restaurants is hier gevestigd “Inter Scaldes” (Latijn voor tussen de Scheldes) die met twee Michelinsterren bekroond is. Het restaurant bevindt zich in een voormalige boerderij even buiten Kruiningen in de polders. Rond het restaurant is een klassieke Engelse tuin aangelegd. Op 10 september 2003 brak brand uit in het restaurant, en moest het restaurant bijna een jaar lang de deuren sluiten. Op 27 mei 2004 kon het restaurant weer heropend worden. Het restaurant “Inter Scaldes” behield de twee Michelinsterren. Een aanrader voor de fijnproevers onder ons om tijdens uw vakantie naar Zeeland hier een bezoek te brengen.

 

Yerseke bij de Oosterschelde.

 

Yerseke is in de gemeente Reimerswaal wel de populairste vakantie plaats. Yerseke is het bekends bij toeristen die naar Zeeland komen om haar mossels, oesters, kreeften en heerlijke vissoorten die er dagelijks vers worden gevangen en er even zo vers ook worden verwerkt in het prachtige vissersdorp aan de Oosterschelde.

In Yerseke staat het enigste “mosselveilinghuis” van de wereld. In de haven van Yerseke worden aan een speciaal ponton de ladingen mosselen gemeten zo bepaalt met de hoeveelheid per schip. Via de mosselveiling in Yerseke worden de mosselen door een mosselkweker verkocht aan een mosselhandelaar. Een mooi kijkje in de aanvoer van het “zwarte goud” van Yerseke tijdens uw vakantie naar Zeeland.

Yerseke ligt aan het grootste natuurpark van Nederland, natuurpark De Oosterschelde. De Oosterschelde is een belangrijk vogelgebied en een grote kraamkamer voor vele soorten vissen, schaal- en schelpdieren en uiteraard wordt er in groot gedeelte van de Oosterschelde mosselen en oesters gekweekt wat de belangrijkste inkomstenbron is van Yerseke.

Yerseke is een vakantiebestemming bij uitstek in Zeeland en zit vol met pareltjes die ontdekt kunnen worden. Ontdek Yerseke tijdens uw vakantie naar Zeeland en beleef, proef en geniet van dit prachtige dorp aan de Oosterschelde.

Vakantie gemeente Goes en Kapelle in Zeeland!

Midden op het eiland Zuid-Beveland te Zeeland liggen de gemeente Kapelle en Goes. Deze twee gemeentes gelegen aan de Oosterschelde, Westerschelde en Het Veerse Meer bieden voor veel recreanten die naar Zeeland komen een fantastische vakantiebestemming bij uitstek.

Door de unieke ligging centraal in Zeeland en omringt wordt door geweldige natuurgebieden maakt het voor elke toerist als één van de leukste en veelzijdigste vakantiebestemmingen dat Zeeland onder andere biedt.

Gemeente Kapelle biedt zeer veel en is erg veelzijdig, het is niet voor niets dat gemeente Kapelle in 2011 titel kreeg “Gemeente van het jaar 2011”. Gemeente Kapelle nam ook  acht categorieprijzen mee naar Zeeland:

 

Veiligheid,

Schoon & Groen,

Jeugd & Welzijn,

Winkelen,

Verkeer & Vervoer,

Wonen,

Werken & Ondernemen,

Dienstverlening.

 

Dit zegt veel over gemeente Kapelle en geeft vele toeristen naar Zeeland in de gemeente Kapelle een lekker vakantiegevoel. De kernen in gemeente Kapelle zijn:

 

Kapelle,

Biezelinge,

Wemeldinge,

Schore.

 

Gemeente Goes gelegen aan de gemeente Borsele, Middelburg, Noord-Beveland en gemeente Kapelle biedt de uitvalbasis voor een top vakantie naar Zeeland.

Gemeente Goes is natuurlijke bekend om één van de belangrijkste stede die Zeeland biedt, Stad Goes, het centrum van Zeeland. Uiteraard zijn er plaatsen zoals Wolphaartsdijk wat schitterend gelegen is aan het Veerse Meer een ideale vakantie bestemming.

De kernen van gemeente Goes zijn:

 

Goes,

Kloetinge,

Wolphaartsdijk,

‘s-Heer Hendrikskinderen,

‘s-Heer Arendskerke,

Wilhelminadorp,

Kattendijke,

Oud-Sabbinge,

Eindewege.

Top Vakantie naar Wemeldingen in Zeeland!

Wemeldingen gelegen aan “Natuurpark De Oosterschelde” was van vooral bekend om haar oestervangst, vandaag de dag is het één van de belangrijkste toeristische plaatsen in Zeeland en komt de grootste inkomsten uit deze sector.

Met een geweldige jachthaven gelegen aan de Oosterschelde is het voor pleziervaart een ideale locatie om de vakantie naar Zeeland te beginnen en Natuurpark De Oosterschelde te ontdekken. Maar ook duiken en snorkelen zijn een must tijdens uw vakantie naar Wemeldingen. Niet alleen op of in het water kunt u uw vakantie vieren in Wemeldingen, de omgeving van Wemeldingen bieden diverse mogelijkheden om een geweldige fiets of wandelvakantie te beleven. Er zijn vele wandel en fietsroutes uitgezet voor u om uw fietsvakantie of wandelvakantie naar Zeeland nog leuker te maken. In Wemeldingen zelf is er veel te beleven met gezellige winkeltjes en vele restaurants, cafés en terrasjes.

Door de grote hoeveelheden aan toeristen die naar Wemeldingen komen is er een groot scala aan accommodaties te vinden zoals:

 

Campings,

Hotels,

Pensions,

Vakantieparken

en nog veel meer.

 

Wemeldingen is de vakantiebestemming aan de Oosterschelde in Zeeland.

 

Winkelstad Goes in vakantieprovincie Zeeland!

 

Goes is de hoofdplaats van de gemeente Goes en één van de belangrijkste steden binnen Zeeland. De ligging van Goes is behoorlijk centraal gelegen in Zeeland op het eiland Zuid-Beveland en de ideale vakantiebestemming naar Zeeland.

Iedereen die naar Zeeland komt moet zeker een keer Goes bezocht hebben, een heerlijke winkelstad met vele winkels om eens een lekker dagje te shoppen in prachtige straatjes gevestigd. Centraal gelegen ligt de Grote Markt waar wekelijks de markt staat, op dinsdag. De Grote Markt wordt omringt door de Lange Vorstraat, Lange Kerkstraat, Ganzepoortstraat, Klokstraat, Gasthuisstraat, Sint Adriaanstraat, Kolveniershof, Schuttershof.

In het centrum van Goes vindt u een gezellige jachthaven die omringt wordt door gezellige terrasjes van hier uit kunt u mooie wandeling maken langs de vele bezienswaardigheden en monumenten die stad Goes rijk is zoals:

 

Het stadhuis aan de markt, daterend uit de 15e eeuw,

Hotel ‘de Korenbeurs’, gehuisvest in het voormalige burgemeestershuis,

De Grote of Maria Magdalenakerk in laatgotische stijl, daterend uit 1423,

Een getijwaterkorenmolen ‘t Soepuus aan de Kleine Kade,

De ronde stenen korenmolen De Koornbloem,

De stadshaven van Goes,

Oude straten als de Sint Jacobstraat, Pyntorenstraat, Korte Kerkstraat, Koningstraat, Opril Grote Markt en de Zusterstraat,

Oude pleinen zoals: Vlasmarkt, Singelstraat, Beestenmarkt en natuurlijk het grootste plein van Goes: de Grote Markt,

De oude wallen en vestes rond de binnenstad van Goes,

Recreatiepark de Hollandsche hoeve,

Historisch Museum De Bevelanden,

 

en nog vele malen meer kunt u bezoeken of bezichtigen tijdens uw vakantie naar Goes.

Wat zeker een aanrader is tijdens uw vakantie naar Zeeland is de “Stoomtrein van Goes nar Borsele” te nemen een leuk evenement tijdens uw vakantie.

Goes heeft voor ieder wat wils te bieden en een prachtige stad om te ontdekken tijdens uw vakantie naar Zeeland. Niet alleen shoppen, bezichtigen, monumenten zijn populair in Goes, de vele evenementen en het heerlijke uitgaansleven in Goes is voor jong en oud een geweldige beleving tijdens uw vakantie.

Goes een stad met vele gezichten, een stad wat zeker een leuke dag beleving is tijdens uw vakantie naar Zeeland.

 

Gemeente Goes en Gemeente Kapelle hebben veel te bieden voor iedere toerist die naar Zeeland komt. Omgeven door water en gelegen in prachtige natuurgebieden geven deze twee gemeentes voor alle recreanten vele mogelijkheden om er een geweldige vakantie te beleven in Zeeland.

 

Gemeente Borsele, De Zak van Zuid-Beveland!

Gemeente Borsele is de laatste gemeente van het vakantie eiland Zuid-Beveland, ook wel de “Zak van Zuid-Beveland” genoemd!

Gemeente Borsele grenst aan

 

Gemeente Goes,

Gemeente Kapelle,

Gemeente Vlissingen,

Gemeente Middelburg,

 

Via de Westerschelde tunnel heeft ook een directe verbinding met gemeente Terneuzen. Het prachtige vakantie gemeente Borsele ligt direct gelegen aan de Westerschelde en voor vele recreanten een heerlijke omgeving om vakantie te vieren in deze gemeente.

Gemeente Borsele is onder vele toeristen bekend om een geweldige fietsvakantie te beleven in Zeeland. Gemeente Borsele biedt hierin vele mogelijkheden, een aantal bekkende fietsroute zijn:

 

Boerenlandroute Borsele-Oost (24 km),

Boerenlandroute Borsele-Zuid (24 km),

Zak van Zuid-Bevelandroute (noordoost) (44 km),

Zak van Zuid-Bevelandroute (zuidwest) (41 km),

Bloesem- en fruitroute (53 km),

Op kleine bedevaart (22,6 km of 34,7 km),

Wienkeltjespad (45 km),

Kronkelende Kreken en Koele Kazematten (28 km),

Wenkende Wieken (kinderfietsroute),

Fietsknooppuntensysteem (FIKS).

 

Ook voor de wandel liefhebbers onder de vakantiegangers zijn er wandelroutes uitgezet o.a.:

 

Bloemdijken rond Nisse (10,5 en 17 km),

Fruitwandelroute Oudelande (4 km),

Bloemdijken van Zuid-Beveland (4,5 km),

Heggenroute (4,5 km),

In het kielzog van de kogge (3, 4, 5, 8, 11 of 42 km),

Wandelen langs het bietenspoor (56 km),

Zeêuwse Riempjesroute (2,5 km).

 

Zo is er een hoop te beleven tijdens uw vakantie naar de gemeente Borsele. Gemeente Borsele bestaat uit de volgende kernen:

 

Heinkenszand,

’s-Gravenpolder,

’s-Heerenhoek,

Lewedorp,

Borssele,

Nieuwdorp,

Ovezande,

Kwadendamme,

Hoedekenskerke,

Oudelande,

Baarland,

Nisse,

Driewegen,

‘s-Heer Abtskerke,

Ellewoutsdijk.

 

Heinkenszand in Zeeland.

 

Heinkenszand is de grootste plaats in vakantie gemeente Borsele en heeft daardoor veel te bieden tijdens uw vakantie naar Zeeland. Het centraal gelegen Heinkenszand is direct gelegen aan de snelweg A58 en ligt op steenworp afstand van Goes en Middelburg.

In Heinkenszand is er tijdens uw vakantieverblijf veel te zien en te beleven, er is een winkelpromenade met diversiteit aan winkels wat er erg sfeervol is en gezellig.

Er zijn tijdens uw vakantie naar Heinkenszand ook leuke dingen te doen en te zien zoals:

 

Molen de Vijf Gebroeders,

Klompenmakerij Traas,

De Zeeuwse Schaapskudde,

De Zwarte Bessen teelt,

Landgoed Landlust,

Galerij ’t Kunstuus.

 

Daarnaast heeft Heinkeszand een hoop accommodaties en gezellige restaurantjes om uw vakantie verblijf naar Heinkeszand een top vakantie te beleven.

 

“De Zak van Zuid-Beveland” is een vakantiebestemming voor iedereen, jong en oud. Vooral gelieft onder de fietsvakantie liefhebbers en wandelvakanties liefhebbers. Een prachtige gemeente in een mooi stukje natuur gelegen direct aan de Westerschelde! Een heerlijke vakantiebestemming om Zeeland te ontdekken tijdens uw vakantie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *